Sajtóközlemény!
Vissza a blog oldalra

Sajtóközlemény!

Új fuvarszervezést támogató informatikai szolgáltatás indult: Minimo - a kis és középvállalkozások informatikai megoldása.

Az Optin Kft. elindította fuvartervező és járatoptimalizáló informatikai szolgáltatását, ami a minimo-logistics.com címen érhető el. Célja, hogy a fuvarozó és szállítmányozó vállalkozások mindennapjait átláthatóbbá és automatizálttá, a partnerekkel való kommunikációt egyszerűbbé a jármű útvonalakat pedig optimálissá tegye.

Egy év tesztüzem után éles működésbe lépett a Minimo elnevezésű fuvarmenedzsment szolgáltatás. Egy év alatt több mint 17 ezer járat indításával, 120 ezer tonna áru mozgatását, illetve 200 ezer darab megbízást sikerült kezelniük. A szoftvert főként belföldi fuvarozásra vagy áruszállításra szakosodott kis- és középvállalkozásoknak ajánlják például gyűjtőfuvarozóknak, áruterítőknek, kis- és nagykereskedőknek vagy napi szinten több mint 20 címmel foglalkozó szállítmányozóknak. A szolgáltatás bárki számára elérhető és az első hónapban ingyenesen kipróbálható. A regisztrációhoz elég egyetlen kattintás.

Az Optin Kft. egy 1999 óta működő informatikai és szolgáltató vállalkozás. Kezdetben az alapító, Dr. Kovács Zoltán programtervező matematikus egyetemi munkáihoz kapcsolódó tudományos tanácsadói tevékenységet folytatott, majd 2008 óta a kutatás mellett információ-technológia fejlesztési irányba mozdult el. Egyetem közeli cégként működve jó kapcsolatot ápol többek között a veszprémi Pannon Egyetemmel, a Szegedi Tudományegyetemmel, és a Budapesti Műszaki Egyetemmel. A cég számos korábbi és jelenleg futó Európai Uniós K+F projektben közreműködik, jellemzően a fuvartervezés, járatoptimalizálás, tömegközlekedés, az intelligens városirányítás és a mérésadatgyűjtés területein.

Kapcsolat: Szabó Ádám (projektvezető), +36 20 563 0314, adam.szabo@optin.hu

http://logisztika.hu/2016/03/04/uj-fuvarszervezest-tamogato-informatikai-szolgaltatas-indult/