A projekt célja az asztma diagnosztikai módszerein belül a kapnográfiás eljárások kutatása és ezek alapján innovatív kapnográf eszköz prototípusának kifejlesztése.

A projekt adatai

Projekt azonosító: GINOP-2.2.1-15-2017-00046

Projekt résztvevők:

  • PROFITEXPERT Számítástechnikai Kft. – Komzorciumvezető
  • Szegedi Tudományegyetem – Konzorciumi tag
  • Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. – Konzorciumi tag
  • Optin Informatikai és Szolgáltató Kft. – Konzorciumi tag
  • SmartEye Kft. – Konzorciumi tag

Projekt összköltsége: 970 173 936 Ft

Támogatás összege: 679 803 124 Ft

Támogatás intenzitása: 70,07 %

Projekt fizikai befejezése: 2021.12.31.

Az Optin Kft. konzorciumi tagra vonatkozó adatok

Támogatás összege: 65 329 188 Ft

Támogatás intenzitása: 66,59 %

A projekt tartalma

A projekt célja az asztma diagnosztikai módszerein belül a kapnográfiás eljárások kutatása és ezek alapján innovatív kapnográf eszköz prototípusának kifejlesztése. A projekt új tudományos eredményekkel, hatékony diagnosztikai módszerrel járul hozzá a betegek életminőségének javításához. A kifejlesztendő eszközök az asztma olyan, a világon eddig ebben a formában nem alkalmazott diagnosztikáját teszik lehetővé, amely az eddigi módszereknél pontosabb, egyszerűbben használható, és a modern alkalmazott matematikai és infokommunikációs módszereknek köszönhetően kényelmesebb, részben automatizált használatot biztosít.

A projektet a PROFITEXPERT Számítástechnikai Kft. (az életfunkció monitoring területén élen járó, nagymúltú, hazai informatikai vállalkozás), a Szegedi Tudományegyetem (Magyarország egyik legrangosabb felsőoktatási intézménye), a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. (Magyarország vezető alkalmazott kutatóintézete), az Optin Kft. (a hardver- és szoftverfejlesztés területén kiemelkedő tapasztalatokkal rendelkező információ-technológiai kutató-fejlesztő vállalkozás) és a SmartEye Kft. (az alkalmazás-fejlesztés területén jelentős tapasztalatokkal bíró hazai vállalkozás) konzorciumban valósítja meg.

A Magyarországon 2021. december 31-re megvalósuló kapnográf eszköz sorozatgyártás esetén új munkahelyeket is teremt, és jelentősen hozzájárul a betegek életminőségének javításához.

Széchényi2020 Európai Regionális Fejlesztési Alap